Loopclinics weer van start in Scheemda

SCHEEMDA – Op maandagavond 1 september starten de loopclinics ter voorbereiding op de Virol Sinterklaasloop in Scheemda. Voor iedereen die in november 5 of 10 kilometer wil hardlopen, maar liever niet alleen wil trainen, verzorgt Oldambt Gezond de komende weken speciale looptrainingen. Ervaren looptrainer Harry Dusseljee stoomt de deelnemers klaar voor het sportieve evenement. En met succes: de deelnemers van vorig jaar haalden niet alleen de finish, maar zijn nog steeds enthousiaste lopers die zelfs een eigen hardloopgroep hebben opgericht.
De focus van de clinics ligt op het volhouden en het genieten van het lopen. Er wordt veel aandacht besteed aan looptechniek. De clinics zijn speciaal bedoeld voor beginnende lopers, maar een bepaalde basisconditie is wel vereist. De trainingen zijn telkens op de maandagavond en zaterdagochtend en vertrekken vanuit de Eextahal in Scheemda.
Deelname aan de clinics kost twintig euro per persoon inclusief een startbewijs voor de Sinterklaasloop. Meer informatie en aanmelden via de website www.oldambtgezond.nl