Voorbereiding Abiant Lycurgus van start

GRONINGEN/LEEK – De voorbereiding op het nieuwe seizoen staat weer op het punt van beginnen voor Abiant Lycurgus. De Eredivisionist is bij aanvang van de voorbereiding nog niet compleet, aangezien nieuweling Chris Voght en Thomas Heijs er nog niet bij zijn om uiteenlopende redenen. Voght maakt op dit moment deel uit van de voorselectie van het Canadese nationale team dat zich voorbereidt op het WK dat in september in Polen worden gespeeld. Indien hij bij de laatste schifting afvalt dan wordt hij rond 19 augustus in Groningen verwacht. Mocht hij in de definitieve selectie worden gekozen, dan zal hij zelfs niet eerder dan eind september beschikbaar zijn. Ook de Nederlandse Nieuw Zeelander Thomas Heijs is er nog niet. Hij is nog bij zijn ouders in Nieuw Zeeland en keert eind deze maand terug in Nederland.

De komende twee weken zal er door de selectie alleen getraind worden. Daarna staat de eerste oefenduels gepland op zaterdagmiddag 23 augustus in Leek. In de Rodenburghal speelt Abiant Lycurgus vanaf 13.00 uur twee wedstrijden tegen de eredivisionisten VCV en Orion. De toegang is gratis.

Op zaterdag 4 oktober speelt Abiant Lycurgus de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Orion.