BOA moet orde handhaven in Vlagtwedde

SELLINGEN – De gemeente Vlagtwedde zal vanaf november 2014 gebruik gaan maken van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar. De gemeente heeft dit besloten naar aanleiding van de invoering van de blauwe zone in de Hoofdstraat van Ter Apel. De inzet van de BOA is gewenst, aldus burgemeester Leontien Kompier.

“Voorheen waren de zogenoemde Stadswachten de toezichthouders”, legt Kompier uit. “We hebben een blauwe zone in Ter Apel en de Buitengewoon Opsporingambtenaar heeft de handhavingsbevoegdheden om de orde te handhaven. Het gaat om kleine ergernissen, zoals fout parkeren en dergelijke overtredingen. We vinden het van belang om hierop toe te zien, zodat het woon- en leefgenot in onze mooie gemeente wordt gehandhaafd.” De Buitengewoon Opsporingsambtenaar komt niet volledig in dienst, de gemeente Vlagtwedde deelt de BOA met beoogd fusiepartner Bellingwedde. “Op deze manier vangen we twee vliegen in één klap. Het is niet alleen handhaven, ook is de BOA een aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en bezoekers op het gebied van veiligheid en leefbaarheid.”