Danny Blaauw

MIDWOLDA - Danny Blaauw

Sommige sporters streven het allerhoogste na en zetten alles op alles om hun droom te verwezenlijken. Soms dwingen omstandigheden je er echter toe om andere keuzes te maken, hoe lastig dat soms ook is.

Voor die keuze kwam Danny Blaauw twee jaar geleden eveneens te staan. De talentvolle voetballer maakte ineens de overstap van SC Scheemda naar SC Veendam en had voor zichzelf voorgenomen er alles uit te halen. Het noodlot kwam echter om de hoek kijken, tijdens een oefenpotje in de voorbereiding raakte Blaauw geblesseerd en werd het bepaald niet gemakkelijker voor de inwoner van Midwolda. Zijn amateurstatus zorgde niet voor een karrenvracht aan inkomsten, en Blaauw maakte halverwege het seizoen de keuze voor zijn werkgever. Gevolg: een terugkeer naar het amateurvoetbal en weg was de droom. Soms gaat realisme boven idealisme.

Een keuze die hem bepaald geen windeieren heeft gelegd. Ondertussen voetbalt hij weer voor dorpsclub MOVV, de club waar zijn opa vroeger al furore maakte. Met Gerhard Offringa en broertje Jordi Blaauw vormt hij een as met bovengemiddelde kwaliteiten. De toekomst ziet er zonnig uit, want vorige week ging de goalgetter ook nog eens op de knieën voor zijn vriendin Anouk Vegt, die uiteraard ‘ja’ zei. Danny Blaauw is dan ook het Gronings Goed van deze week.

MIDWOLDA - Danny Blaauw