“Onderzoek bij Synergon zorgt voor onduidelijkheid”

WEDDE/WINSCHOTEN – GroenLinks Bellingwedde verbaast zich over de gang van zaken bij SW-bedrijf Synergon in Winschoten. De partij vindt het vreemd dat het Dagelijks Bestuur onderzoek heeft laten doen bij Synergon en dat de raden daar tot dusver niet over zijn geïnformeerd.

“Er ligt een rapport na een onderzoek van een onafhankelijk bureau, dat hebben we uit de krant moeten vernemen”, vertelt fractievoorzitter Marja Bos. “We hebben nadrukkelijk aangegeven dat we graag een onderzoek willen en hebben daar hele specifieke vragen over gesteld. Nu moeten we opeens lezen dat dit onderzoek al is uitgevoerd. Waarom is er geen gebruik gemaakt van de vragen die er in de verschillende gemeenteraden leven? We weten nu niet precies wat er onderzocht is en dat zorgt weer voor onduidelijkheid.” Ook wil Bos weten hoe de conclusies in het onderzoek tot stand zijn gekomen. “Er wordt in datzelfde artikel vermeld dat het allemaal wel meevalt. Van wie komt die conclusie? Waarop is die conclusie gebaseerd? Kijkend naar de cijfers zou je denken dat het helemaal niet meevalt. Waar komt dit vandaan? Dat willen we als GroenLinks graag weten.”