Pura Vida staat voor de deur

BLAUWESTAD –  Het programma van de achtste editie van Pura Vida is rond. De zangeressen van Loïs Lane vertolken op zaterdag 30 augustus 2014 ABBA-klassiekers. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) verzorgt als vanouds de muzikale omlijsting. Pura Vida is een gratis toegankelijk openluchtconcert in Blauwestad. De presentatie is in handen van RTV Noord presentator Jan van der Meide.

Het NNO neemt de bezoeker mee op een muzikale wandeling door de tijd met o.a. de Ouverture Guillaume Tell van Gioacchino Rossini, Walkürenritt van Richard Wagner, Pavane pour une infante défunte van Maurice Ravel en meer. Na de pauze zingen de solisten Monique en Suzanne Klemann (Loïs Lane), Janneke Brakels en Christan Grotenbreg bekende ABBA-liedjes. Het NNO staat o.l.v. dirigent Stefan Asbury.

Het concert Pura Vida vindt plaats aan de oevers van het Oldambtmeer in Blauwestad, nabij  Strand Zuid aan de Elfenbank. Bezoekers kunnen op het gras en op het strand zitten. Klapstoelen zijn net als voorgaande jaren verkrijgbaar voor 2,50 euro. De tribuneplekken zijn uitsluitend voor de sponsoren en genodigden.

Toeschouwers die het concert vanaf hun boot willen beleven, kunnen voor anker gaan in de kom van Strand Zuid en langs de loopbrug. Het zicht vanaf het water naar het podium is goed. De avond begint om 19.30 uur.