Onstwedder Boys geniet nog na van succesjaar

ONSTWEDDE - Luuk Bruggers

Voorzitter Luuk Bruggers blijft bescheiden

ONSTWEDDE – Tijdens het jubileumjaar 2013 werd de basis gelegd voor het ongekende succes in het afgelopen seizoen. Liefst tien teams van Onstwedder Boys werden kampioen in hun klasse. Voorzitter Luuk Bruggers is trots, maar houdt beide benen op de grond. In de derde klasse hoopt hij dat de Boys zo hoog mogelijk eindigen.

Luuk Bruggers is een tevreden preses. Onstwedder Boys bloeit namelijk in vele opzichten. Onder voorzitterschap van Bruggers hadden de Boys het hoogste ledenaantal ooit en vorig jaar werden er liefst tien kampioenschappen gevierd. Toch blijft Bruggers bescheiden. “We blazen hier niet te hoog van de toren, dat past ook niet. Het kampioenschap van het eerste selectie van vorig jaar zorgde voor een ultiem gevoel. Vorig jaar rond de jaarwisseling hadden we een mindere periode en op dat moment hoorden we echt in de vierde klasse. Nu mogen we het in de derde klasse proberen en ook daarin willen we zo hoog mogelijk eindigen.” Aan de selectie zal het niet liggen. Weliswaar is de talentvolle spits Peter Orsel vertrokken naar Bali voor een stageperiode, Joan Solano is overgekomen van Veelerveen en geeft trainer Fokke de Jonge meer keuze. Bovendien zijn er een aantal sterkhouders teruggekeerd van blessures. “We hopen ergens tussen de vijfde en tiende plek te eindigen”, vervolgt Bruggers. “Dat gevoel leeft ook in de spelersgroep.”

Sportbeleving

Het aantal kampioenschappen bij Onstwedder Boys is een unicum in de clubgeschiedenis, zo weet ook Bruggers. “Een paar jaar ervoor hadden we het hoogste ledenaantal ooit. Eerlijk is eerlijk, het houdt wel een keer op. We wonen in een krimpgebied en we moeten rekening houden met een kentering. Aan de andere kant, ook de volleybalvereniging en de tennisvereniging bloeien. Het zegt wel iets over de sportbeleving in het dorp.” Bruggers is tevreden over het reilen en zeilen bij de vereniging. “Ons vrijwilligerskorps is redelijk op peil, vele dorpsgenoten voelen zich betrokken. Verder hebben we heel veel jeugd, er is dus een mooie basis voor de toekomst van Onstwedder Boys. Wel is het hier en daar schuiven. Zo zijn we van vier naar drie seniorenteams bij de heren gegaan. Aan de andere kant, we hebben dit jaar wel weer A-junioren”, legt Bruggers uit. “We merken dat wanneer jongens en meisjes gaan studeren vertrekken. Dat wringt zich hier en daar, maar tot nu toe ziet het er goed uit.”

ONSTWEDDE - Luuk Bruggers