Enquête moet gemeente Oldambt beeld geven van ondernemersklimaat

winschoten-binnenstad-programma

Wethouder Broekhuizen wil schwung brengen aan Actieprogramma Binnenstad

WINSCHOTEN – Het actieprogramma Versterking Binnenstad Winschoten moet het centrum van de Rozenstad de komende jaren weer perspectief bieden. Voormalig wethouder Hans Polman was voor zijn vertrek een van de kartrekkers en de goedlachse Laura Broekhuizen is vastberaden die mooie start een passend vervolg te geven. Vol goede moed deelde zij vorige week enquêtes uit aan diverse ondernemers. Het doel? In kaart krijgen wat er bij ondernemers leeft en welke ideeën de binnenstad nog meer kunnen versterken.

De ontwikkeling van het ondernemerschap in de binnenstad van Winschoten. De gemeente Oldambt heeft zich samen Handel en Nijverheid ten goed gesteld om de tweede koopstad van de provincie te blijven en met een miljoeneninvestering van de provincie Groningen moet dat realiteit worden. De voormalig PvdA-wethouder Hans Polman was in 2012 en 2013 de grote kartrekker van dit geheel en de nieuwe PvdA-wethouder Laura Broekhuizen is van zins dit te continueren. Dat bleek ook vorige week, toen ze de binnenstad indook om enquêtes uit te delen aan soms verraste ondernemers. “We willen weten of we de goede dingen doen in het binnenstadsprogramma”, vertelde ze. “Zijn we op de goede weg? Zijn ondernemers tevreden of hebben ze allerlei ideeën? Dat hopen we via de enquête allemaal in beeld te krijgen.” De eerste ondernemer die bezoek kreeg van de spontane en enthousiaste Broekhuizen was Henk Baas van Baas Jeugdmode. Broekhuizen was niet alleen met het uitdelen van enquêtes. Ook Hein Hilarides, programmamanager Versterking Binnenstad Winschoten en clusterdirecteur Anton Saman waren volop in de weer om de enquêtes uit te delen. Met succes. Na enkele uren uitdelen was de respons al vijftien procent.

Bereik

Ook Alexander Nicolai van de LakeSide toonde zich voornemens om de enquête in te vullen. Voor de ondernemer een koud kunstje, aangezien hij als voorzitter van de Koplopersgroep en de enthousiaste man achter het online concept Winschoten24 als geen ander weet wat er speelt in de binnenstad. Naast de enquête had Nicolai wel andere dingen aan zijn hoofd, want de voorbereidingen voor de Elite Model Look 2014 waren in volle gang. De PR die Nicolai via de social media had ingezet had vlak voor het evenement een bereik van meer dan 50.000 Nederlanders en 2100 Duitsers. Tot in Pakistan en Amerika werd de Elite Model Look in Winschoten gepromoot. Met de tekst ‘Doutzen wie?’ werd handig de imagerechten van het topmodel omzeild en alsnog het bereik gehaald wat Nicolai zo wenste. Met andere woorden, met creatief werk en vindingrijkheid moet Winschoten breder op de kaart worden gezet. “Duitsers moeten zich gaan afvragen waarom ze naar Groningen moeten om te winkelen, Winschoten is er ook”, stelde Nicolai. Aan passie geen gebrek bij de bevlogen ondernemer. Volledig de taal die wethouder Broekhuizen ook sprak. Met zoveel energie moet het goedkomen met de Winschoter binnenstad. “Er moet nog veel gebeuren, maar we zijn inderdaad op de goede weg”, zo benadrukte Broekhuizen. De vrolijke en enthousiaste politica ziet er in elk geval een uitdaging in, zo bleek ook vorige week. Waarvan akte.

winschoten-binnenstad-programma

winschoten-laura-broekhuizen