Martin Drent

Martin Drent

Wanneer je de naam Martin Drent laat vallen krijgt menig Groninger een grote glimlach om zijn mond. De voormalige cultspits van BV Veendam, FC Groningen en FC Emmen is nog altijd mateloos populair in Stad en Ommeland. Het voormalige Oosterpark scandeerde niet voor niets zijn naam als het even moeilijk was. Later bij Veendam eindigde zijn carrière bijna in mineur, maar in de play-offs tegen Go Ahead Eagles nam hij afscheid in stijl met twee puntgave treffers.

Als tv-man, commerciële man bij Veendam en hoofdtrainer bij achtereenvolgens Forward, Gronitas, SV Mussel en Rolder Boys mocht hij zijn entree als betaald voetbaltrainer maken bij Muntendammer Joop Gall, die de sportieve scepter zwaaide bij FC Emmen. Ondertussen sloot hij zijn voetballende carrière af als targetman bij de SVau in ‘de Muzzel’. Tegenwoordig mag hij het gaan proberen als eindverantwoordelijke bij Rohda Raalte. Een stap die hem meer dan van harte is gegund.

Sowieso gaat het de cultheld voor de wind. Als speler was Drent altijd goed voor een mooi verhaal, zowel op als buiten het veld. Wie herinnert zich niet het incident met trainer Jan van Dijk. Drent bestempelde hem na een avondje doorhalen als ‘kleine jachtkabouter’, iets wat hem op wee weken schorsing bij FC Groningen kwam te staan. Maar goed, naarmate je ouder wordt neemt de wijsheid toe. Drent is ondertussen 44 jaar en heeft een nieuw hoogtepunt in zijn leven bereikt. De rasechte Groninger is onlangs namelijk opa geworden van kleindochter Mees. Namens Groot Groningen van harte gefeliciteerd! Martin Drent is daarom ook terecht het Gronings Goed van deze week.

Martin Drent