Open Monumentendagen in Bellingwedde en Vlagtwedde

Startschot Open Monumentendag door burg. Janneke Snijder-Hazelhoff en weth. René ter Horst in de Garnizoenskerk van Oudeschans

REGIo – Zatererdag en zondag vonden in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde de jaarlijkse Open Monumentendagen plaats. De opening was zaterdag in de Garnizoenskerk van Oudeschans. Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff van Bellingwedde en wethouder René ter Horst van Vlagtwedde hielden een openingswoord, waarna met het afschieten van enkele vuursalvo’s de Open Monumentendagen werden geopend. Extra aandacht was er dit jaar voor ‘Ol Graitje’, de oude stoomtram die tussen 1915 en 1948 tussen Delfzijl en Ter Apel reed. Op verschillende locaties waren kleine exposities ingericht over de vroegere stoomtramlijn en de omgeving waarin de tram reed. In het Vestingmuseum in Oudeschans was een expositie over de opgegraven schoenen ‘Stappen in het verleden’. Aan de Wollinghuizerweg in Wollinghuizen was een pompgebouw te zien dat in 2011 op schaal is nagebouwd.

Startschot Open Monumentendag door burg. Janneke Snijder-Hazelhoff en weth. René ter Horst in de Garnizoenskerk van Oudeschans