Gemeente Oldambt in beweging door extra geld

OLDAMBT – De uitslag van de Spotimpuls is bekend. Onlangs kregen sport- en beweegaanbieders een brief in de bus waarin staat of hun subsidieaanvraag is gehonoreerd. In de provincie Groningen zijn maar liefst 26 aanvragen gehonoreerd.
Bij een groot deel van deze aanvragen heeft Huis voor de Sport Groningen, vanuit haar missie ‘alle Groningers in beweging’ ondersteuning aangeboden. Door deze financiële impuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen.
In de gemeente Oldambt starten binnenkort vier B-Fit projecten, met als doel om jeugd kennis te laten maken met gezond leven, bewegen en voeding. Deze projecten zijn, met ondersteuning van Huis voor de Sport Groningen, aangevraagd door respectievelijk basketbalvereniging Millwings, Winschoter Honk- en Softbal Club, sportvereniging Drieborg en Ubbo Emmius en hebben een looptijd van twee jaar. De overige toegekende aanvragen komen uit de gemeente De Marne, Winsum, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Delfzijl, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Zuidhorn. Vanaf november zal in deze gemeenten gestart worden met verschillende sport- en beweegprojecten.