HS’88 krijgt pak slaag van Pelikaan S; WVV lijdt eerste nederlaag

Overzicht amateurvoetbal

REGIO – Het rondreizend voetbalcircus dat Pelikaan S heet deed afgelopen zaterdag Hoogezand aan, voor de ontmoeting met HS’88. De ploeg uit het West-Groningse Oostwold won, maar ontdeed zich ook van trainer Pascal Mulder. WVV heeft de prima seizoensstart geen passend vervolg kunnen geven en de topper in de zondag vierde klasse was een prooi voor SC Stadskanaal.
De drie Oost Groninger ploegen die in de zaterdag derde klasse uitkomen hadden bepaald geen beste middag. Zo verloor Onstwedder Boys haar eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Vitesse’63 wist alleen Gerbrand Spaans het net te vinden voor de Boys, die de gasten uit Koekange maar liefst vier keer zag scoren. SJS verloor ruim van koploper De Weide. Het werd 6-2 voor de lijstaanvoerder. Voor SJS scoorden Anne Sybesma en Roy Breedveld. Met slechts één overwinning uit vier wedstrijden houdt het nog niet over aan de Julianastraat. Het kan echter nog slechter, want SC Scheemda wist nog helemaal niet te winnen. Ook tegen ZZVV wisten de Scheemders geen resultaat te boeken. In het Drentse Zuidwolde werd het 4-0. Een klasse lager ontving HS’88 de vedetteploeg Pelikaan S. De ploeg van voorzitter en mecenas Wim Bulten won in Hoogezand met 6-0 en lijkt nu al onbedreigd op de titel af te gaan. Ondanks de vele uitstekende voetballers rommelt het nu al, want trainer Pascal Mulder is wegens een verschil van inzicht de wacht aangezegd.
Een dag later mocht het prima presterende WVV het opnemen tegen Dieze West. De ‘Oude Dame’ uit 1896 was met zeven punten uit drie wedstrijden het seizoen als promovendus uitstekend begonnen, maar in Zwolle was het niet opgewassen tegen de dadendrang van Dieze West. In de Overijsselse hoofdstad werd het 4-1. Kevin Wiegman maakte de enige treffer voor de Winschoter voetbaltrots. Een treetje lager won Hoogezand dankzij twee treffers van Sebastiaan Wollinga met 2-1 van FC Assen. Voor de roodzwarte combinatie was het de eerste zege van het seizoen. Klassegenoot Noordster heeft het moeilijker. Nadat de Pekelders vorig seizoen een geweldige prestatie neerzetten met een tweede plaats wacht het dit jaar nog altijd  op de eerste zege. Ook tegen Germanicus lukte het niet. In Oude Pekela werd het 4-2 voor de bezoekers.
In de derde klasse boekte Musselkanaal alweer de tweede overwinning van het seizoen. Nadat de eerste competitiewedstrijd nog dik werd verloren van Titan heeft de ploeg de lijn opwaarts weer gevonden. Tegen Zwartemeerse Boys werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Wilbert Arends. De oefenmeester kon na afloop juichen dankzij Jeroen Drenth en Mark Bos. In die andere derde klasse verloor Veendam 1894 met 3-0 van de uitstekend presterende promovendus Heiligerlee. Klassegenoot ZNC mocht zich uitleven tegen Zuidlaarderveen. In het Drentse dorp werd het maar liefst 7-0 voor de Broeksters dankzij Jordy Brust (2x), Emiel Staal (2x), Joop Uuldriks (penalty), Harmen Hager en Jasper Huizinga.
Op zaterdagavond won SC Stadskanaal  de topper van FC Ter Apel’96. De flinke renovatie van de selectie zorgt voor hooggespannen verwachtingen op sportpark Pagedal en tot dusver maakt de ploeg van trainer Rick Slor deze meer dan waar. Beide ploegen werden vooraf getipt tot de hoogvliegers van deze klasse. Stadskanaal liet zien net iets verder te zijn. Dankzij treffers van Jordy Geerlings en Jeffrey Bakker werd het 2-1 voor Stadskanaal. Het Ter Apeler talent Roy Hooiveld scoorde tegen. Voor trainer Rik Udema was het alweer de tweede nederlaag van het seizoen.

hs88