Mannenkoor Crescendo in Midwolda

MIDWOLDA – Op zaterdag 4 oktober treedt het mannenkoor Crescendo op in de Hervormde kerk in Midwolda. Het mannenkoor uit Winschoten staat onder leiding van dirigent Klaas Withaar. Het koor heeft leden uit de heel Oost-Groningen en zelfs daarbuiten, treedt veelvuldig op in de regio. De zangkwaliteiten van de mannen een grote aantrekkingskracht heeft op het publiek.
Regelmatig treedt het koor op in Duitsland waar de groep zangers zeer geliefd is. De heren zingen in Midwolda een gevarieerd programma van mooie liederen dat wordt afgewisseld met samenzang en orgelmuziek door Ludolf Heikens. Heikens is vaste organist van het Hintsorgel te Midwolda en speelt deze avond bewerkingen van bekende liederen. Het mannenkoor zal liederen zingen begeleid door het orgel en op piano door Bert van Cimmenade waarbij ook het publiek uitgenodigd wordt om de stem te verheffen. Het mannenkoor Crescendo wordt geroemd om hun gepassioneerde zingen. De zangers beheersen het gehele bereik van zeer zachte geluiden tot forte-fortissimo waarbij het publiek ademloos zit te luisteren. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30.
Entree: negen euro.

crescendo