Marian en Patrick op zoek naar vrijwilligers

Wildervankers weer naar Alpe d’HuZes

WILDERVANK – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit en regeren is vooruitzien. Op 4 juni 2015 vindt de tiende editie van de Alpe d’HuZes plaats. Het wielerevenement wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor KWF. Team AtC (Answer to Cancer) bestaat uit Marian Baarda en Patrick de Vries uit Wildervank. Ook zij zullen dit jaar weer van de partij zijn. En in dat kader zoekt het duo uitbreiding en ondersteuning.

Het unieke aan het evenement is dat elke financiële bijdrage voor honderd procent aan KWF wordt gedoneerd. Marian en Patrick waren in 2013 en 2014 ook van de partij. Dit jaar doneerden ze liefst 12.000 euro aan het goede doel, een topprestatie.
We organiseren in de buurt sportieve en culturele evenementen. Dat doen we bij voorkeur met lokale ondernemers en instellingen’, vertellen Patrick en Marian. ‘We proberen de evenementen zonder kosten te organiseren. Verder vinden we het belangrijk dat de evenementen voor iedereen toegankelijk zijn. Van de deelnemers aan een evenement vragen we een kleine financiële bijdrage. Dat is hun donatie aan KWF. Op deze manier hopen we ook volgend jaar weer een mooi bedrag aan KWF te doneren.’
Een aantal evenementen staat inmiddels al vast. ‘In elk geval organiseren wij in samenwerking met Valkema Running Center een serie trainingslopen ter voorbereiding op één van de hardloopwedstrijden in het voorjaar. Hier starten we in januari mee. Verder organiseren we een loop-fiets-proef marathon. Dit is een leuke combinatie van een hardloper en een fietser die – recreatief- samen een afstand naar keuze afleggen. Het lopen en fietsen wordt naar eigen inzicht verdeeld. Onderweg genieten de deelnemers van lekkernijen die door lokale horecabedrijven worden aangeboden. Verder staat er een spinningmiddag op de agenda. Op het terrein van muziek proberen we een lokale partner te vinden die samen met ons een evenement wil organiseren in Veendam. Tenslotte denken we aan enkele gezinsactiviteiten zoals een fietstocht of een speurtocht.’
Ondanks de energie en het enthousiasme van de inwoners van Wildervank, kunnen ze het niet alleen. ‘We zijn dus op zoek naar vrijwilligers die ons met de organisatie willen helpen. Verder hebben we binnen het team nog ruimte voor enkele teamgenoten die het leuk vinden om samen deel te nemen aan de Alpe d’HuZes. We zoeken mensen met een passie voor wandelen, hardlopen of fietsen en mensen die tijd vrij kunnen maken. Uiteraard zoeken we ook particulieren en bedrijven die ons willen steunen met een (financiële) bijdrage. Bedrijven die ons vijfhonderd euro of meer doneren, krijgen via de organisatie een naam en logovermelding op de website van het evenement en op het tenue van Team AtC.’
Info: teamatc@live.nl.

alpeduzes