Meindert Schollema

Een betere ambassadeur van de gemeente Pekela kun je je haast niet wensen. Burgemeester Meindert Schollema laat geen mogelijkheid onbenut om zijn gemeente op een positieve wijze eruit te laten springen. Staan de verslaggevers van GeenStijl voor zijn neus, Schollema legt rustig uit waarom Pekela juist wél een mooie gemeente is om te wonen.
De burgervader speelde de rol van reisleider vorige week dan ook met verve. Tientallen nieuwe inwoners van de gemeente Pekela lieten zich door de burgemeester rondleiden door hun nieuwe woongemeente. Het voltallige college legde uit welke taken de gemeente Pekela allemaal uitvoert. Geen probleem voor de burgemeester. Schollema is dan ook populair in de gemeente, die hij alweer jarenlang dient als burgemeester voor iedereen.
Ook richting de landelijke politiek staat hij zijn mannetje, zo bleek onlangs toen Schollema richting zijn partijgenoten de kansen maar ook de problemen van Oost Groningen maar weer eens voor het voetlicht bracht. Je niet in een hoekje laten drukken maar ervoor willen gaan, zonder dat de medemens die niet zo goed kan meekomen wordt vergeten. Het is Schollema ten voeten uit. Pekela mag blij zijn met zo’n burgemeester. Meindert Schollema is dan ook het Gronings Goed van deze week.