Bellingwedde verstrekt lening aan sportschoolhouder Veelerveen

VEELERVEEN – Koeno Nomden, de huidige huurder van het voormalig dorpshuis De Wenakker krijgt van de gemeente Bellingwedde een hypothecaire lening van 145.000 euro om het pand te kunnen kopen. De lening van de gemeente was het enige haalbare voor Nomden, zo betoogde wethouder Wim ’t Mannetje (VVD) in de raadsvergadering. Nomden kreeg geen financiering bij een hypotheekverstrekker, aangezien hij nog een lening heeft op een ander pand in zijn bezit.
Met de keuze om Nomden geld te lenen zodat de huidige sportschoolhouder het pand kan kopen draagt bij aan de zekerheid van de onderneming, zo stond in het raadsvoorstel. De partijen Plaatselijk Belang Bellingwedde, CDA en Westerwolde Actueel betoogden dat de gemeente niet voor bank dient te spelen, maar dat er in dit geval een oplossing is gekomen van een langlopende kwestie. Alle partijen – op GroenLinks na – stemden in met het voorstel van het college.