Kruit & Kramer krijgt predicaat ‘Hofleverancier’

GRONINGEN – Aan het  familiebedrijf Kruit & Kramer uit Groningen is vorige week door burgemeester Ruud Vreeman van de gemeente Groningen het predicaat ‘Hofleverancier’ uitgereikt. De ceremonie vond plaats in de woonmall Kruit & Kramer op de Woonboulevard Hoendiep in het bijzijn van oud-directieleden, oud-personeel, medewerkers en relaties.
Hiermee staat een kroon op het werk van het bedrijf dat inmiddels onder leiding staat van de vierde generatie Kruit, te weten Joop Kruit. Vorig jaar vierde de firma Kruit & Kramer haar honderdjarig bestaan. Burgemeester Vreeman constateerde dat de sterk gewijzigde marktomstandigheden in de meubelbranche veel aandacht en inzet vergen. “Het gemeentebestuur is blij met een ondernemer zoals U. U behoort tot een bijzonder selecte groep ondernemingen die het predicaat Hofleverancier mag voeren. Dat heeft U zéér verdiend.”
Henk Klop, bestuurslid van de Internationale Meubel Groep waarvan Joop Kruit voorzitter is, omschreef de preses ,,een boegbeeld’’ in zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur. ,,Met gevoel voor emotie, ook in lastige omstandigheden.’’
In het dankwoord van Joop Kruit stond het woord ‘samen’ centraal als ‘kernwoord voor de geschiedenis van ruim 100 jaar Kruit & Kramer’. 
“Zichtbaar en kenmerkend komt ‘samen’ binnen het familiebedrijf tot uiting in de ‘samenwerking’ met medewerkers, leveranciers en relaties. Maar bovenal komt ‘samen’ vanaf de oprichting van het familiebedrijf het best tot uiting in het woord ‘samenbinden’. Geloof en vertrouwen in God is een ‘samenbindende’ factor voor de (oud-)directies vanaf de oprichting. Waarbij zij Gods Zegen ‘samen’ hebben ervaren in tijden van voor- en tegenspoed.” Op dit moment zijn circa 400 Nederlandse bedrijven gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Zij voeren met trots het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.