Ouders OBS ’t Zonnedal blijven hopen op gesprek met De Höchte

ALTEVEER – Het bestuur van Scholengroep Perspectief was duidelijk: het wil geen afbreuk doen aan de christelijke identiteit van haar christelijke basisschool De Höchte in het dorp Alteveer. De ouders van de kinderen van de openbare basisschool ’t Zonnedal houden echter moed. Kevin Christians, een van de ouders die de school wil behouden voor het dorp, geeft aan dat er een kleine opening is. “De directrice van De Höchte is bereid tot een gesprek, dat is in elk geval wat.”
Het leerlingenpeil van OBS ’t Zonnedal is met zestien leerlingen ruim onder de grens van 23 leerlingen gezakt, toch kwam de beslissing om de school na dit schooljaar te sluiten als een donderslag bij heldere hemel voor de verschillende inwoners in het dorp Alteveer. Kevin Christians, voormalig raadslid voor de Partij van de Arbeid, was eveneens teleurgesteld in het besluit van scholengroep OPRON. Toch wil de inwoner van Alteveer er alles aan doen om de school open te houden, ook al lijkt sluiting onvermijdelijk. Onderwijs op de christelijke basisschool De Höchte in het dorp is voor de kinderen van Christians geen optie. “Nee, wij zijn principieel voor openbaar onderwijs”, zegt hij resoluut. “De christelijke school zou  in overleg kunnen treden met ons, maar het overkoepelend bestuur van scholengroep Perspectief, waar De Höchte onder valt, houdt de boot af. De directrice van De Höchte wil echter wel praten, zo heb ik begrepen. Hopelijk verandert dat nog iets aan de situatie. Er is al zo weinig in het dorp en het zou jammer zijn als er straks geen openbaar onderwijs meer is in Alteveer. Dan moeten onze kinderen naar de Theo Tijssenschool in Boven Pekela of de Meester Neuteboomschool in Stadskanaal.” De kans dat Christians zich bedenkt en zijn kinderen alsnog naar de christelijke basisschool in Alteveer stuurt lijkt klein. “Wij zijn thuis niet christelijk opgevoed en volgens ons is het niet nodig dat onze kinderen christelijke liedjes leren of Bijbelverhalen te horen krijgen. Daarom kiezen we bewust voor openbaar onderwijs.”