Albert Koops lijkt de ideale kandidaat voor Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Na vijf seizoenen komt er een einde aan het tijdperk Wilbert Arends. De trainer uit Emmen vindt het – zoals het zo mooi heet – tijd voor een nieuwe uitdaging. De vraag is: wie nu? Het bestuur van de groenwitte trots hoeft echter niet zover te zoeken. Want zelfs Musselkanaal is te doen voor de in Valthermond woonachtige Albert Koops.

Koops, in het verleden trainer bij ‘zijn’ Valthermond, beleefde daarnaast ook mooie successen bij eersteklasser Nieuw Buinen door naar de Hoofdklasse te promoveren. Jonge voetballers lopen met hem weg en daarnaast geldt Koops als een motivator pur sang. Aangezien de selectie van Musselkanaal uit overwegend jonge talenten bestaat lijkt Koops de juiste man op de juiste plek. Want dat de man trainerscapaciteiten beschikt staat vast. In het verleden was Koops assistent-trainer bij FC Emmen en als rechterhand van Hennie Spijkerman leverde Emmen een wereldprestatie door tweede te worden in de Eerste Divisie. Nacompetitie, vandaag de dag dromen ze er slechts van aan de Meerdijk.

Anno 2014 traint Koops echter de jeugd van Valthermond en houdt hij zich bezig met het damesvoetbal. Niks mis mee, maar gezien het voetbaltechnische inzicht van de oud-prof is het Albert Koops-onwaardig. De sfeergevoelige oefenmeester past bij Musselkanaal, het is niet te ver van zijn woonplaats Valthermond en qua vereniging te vergelijken met de club waar hij letterlijk en figuurlijk groot werd. Bestuurslid Bert ten Hoff hoeft geen vacature uit te zetten. De oplossing ligt met Albert Koops voor de hand. Laatstgenoemde heeft weliswaar nog een contract bij Valthermond, maar als de club enigszins coulant is kan Koops volgend seizoen zó aan de slag aan de Parklaan. De vraag is of Koops zijn in het slop geraakte trainerscarrière weer een impuls wil geven. Als de begaafde linkspoot nog ambitie heeft, belt hij deze week nog naar clubman Ten Hoff. Een rentree van Koops als hoofdtrainer geeft de amateurvoetbalwereld in de regio weer wat kleur. Gezien de kleurloze prestaties van de clubs zelf zou dat al de eerste winst zijn voor komend seizoen.