Jongeren kruipen in huid bestuurders

VEENDAM - Aa en Hunze debat

VEENDAM – Ruim zestig havo 3 scholieren waren afgelopen vrijdag in het waterschapshuis voor een debatwedstrijd. Ze streden om deelname aan een landelijke wedstrijd voor de komende waterschapsverkiezingen.

De leerlingen kropen in de huid van onze bestuurders. Ze bespraken waterzaken en stuitten op dilemma’s als dijken van steen, of toch beter van zand en klei. Met name de stellingen over maximale douchetijd en de bouw van een disco in een waterbergingsgebied veroorzaakte veel discussie. In de debatwedstrijd ging het echter niet om hun mening, maar om de argumentatie en overtuigingskracht.

De winnaars, groep 3Hb van het Aletta Jacobs College in Hoogezand, doen in februari mee aan een landelijke debatwedstrijd in het Beatrixtheater in Utrecht. Zij krijgen hiervoor ter voorbereiding een debattraining. 

Met deze debatwedstijd vroegen we aandacht voor het werk van een waterschap en de aanstaande waterschapsverkiezingen op 18 maart 2015.

VEENDAM - Aa en Hunze debat