Open huis Onstwedder Gaarv’n

ONSTWEDDE – Iedereen kan een oud ambacht leren bij stichting Onstwedder Gaarv’n. Van frivolité tot dorsvlegels maken en van karnen tot koperslaan, Onstwedder Gaarv’n zorgt er door middel van cursussen voor dat tientallen oude ambachten niet verloren gaan. Tijdens een open huis op zaterdag 1 november zijn er demonstraties en presentaties van vele ambachten en cursussen.

Onstwedder Gaarv’n verzorgt elk jaar in de wintermaanden cursussen oude ambachten. Honderden mensen leerden er in de loop van de tijd een ambachtelijk vak. Om iedereen de gelegenheid te geven om eens rustig te kijken of het leren van een ambacht iets voor hem of haar is, is er op zaterdag 1 november open huis. Verschillende ambachtslieden en docenten van Onstwedder Gaarv’n zijn die dag aanwezig om hun ambacht te demonstreren en informatie over de cursussen te verstrekken. Er is gratis koffie en thee voor alle aanwezigen. Het open huis begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De cursussen tellen meestal vijf lessen, die eens per twee weken plaatsvinden in de Ambachtshoeve aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Kijk voor meer informatie over Onstwedder Gaarv’n en de curusssen oude ambachten op www.onstweddergaarvn.nl.