Rowin Penning Koninklijk onderscheiden!

ZUIDBROEK - Rowin Penning KO

ZUIDBROEK – De jarenlange inzet van Rowin Penning is op meerdere manieren beloond. Het oude treinstation in Zuidbroek stond leeg en op de nominatie gesloopt te worden. Dankzij de jarenlange inzet van Rowin Penning, ondersteund door zijn vrouw Jolanda, is het pand volledig opgeknapt en gerestaureerd. Het Noord Nederlands Trein en Tram Museum (NNTTM) zal haar intrek nemen in het pand in Zuidbroek. Dankzij de lobby van voorzitter Jur Stavast hebben verschillende fondsen hun financiële bijdrage geleverd. Het resultaat was de opening die afgelopen vrijdag werd verricht door staatssecretaris Wilma Mansveld, onder toeziend oog van Penning, gedeputeerde Mark Boumans en burgemeester Eduard van Zuijlen. De burgervader speldde Penning tot diens verrassing ook nog de Koninklijke Onderscheiding op.

ZUIDBROEK - Rowin Penning KO