Bellingwolde en Wedde verrassen; Onstwedder Boys kansloos

VLAGTWEDDE -Westerwolde Veendam 1894

Overzicht bekervoetbal

REGIO – Tijdens de bekerronde kreeg Onstwedder Boys voetballes van Oranje Nassau en Heiligerlee overkwam hetzelfde tegen Helpman. Bellingwolde en Wedde zorgden echter voor een daverende stunt, iets wat Westerwolde niet kon bewerkstelligen tegen Veendam 1894. Een overzicht

Op de eigen Boskamp mocht Onstwedder Boys thuis aantreden tegen Oranje Nassau uit Groningen. De eersteklasser van trainer Hans van der Ploeg had geen kind aan de Boys, die op alle fronten tekort kwamen. De Stadjers wonnen uiteindelijk met 4-0 en daarmee mochten de Boys niet klagen.

Een dag later liet Bellingwolde zien hoe het moet tegen een hoger spelende tegenstander. De Bellingwolders hebben het dit jaar moeilijk in de derde klasse, maar in de beker gaat het crescendo. Tegen tweedeklasser Groninger Boys wisten de grensbewoners een prachtige prestatie neer te zetten. Melvin Ubels zette Bellingwolde in de eerste helft op voorsprong, daarna stopte doelman Dennis Blaauw een strafschop en Sven Oost velde uiteindelijk het definitieve vonnis: 2-0.

Heiligerlee kreeg thuis een fors pak op de broek van tweedeklasser Helpman. De Stadjers staan al jarenlang onder de bezielende technische leiding van voormalig zaalvoetbalkanon Harrie Zwiers. Helpman won met maar liefst 7-2 van de Kloosterholtjers, die op hun eigen sportpark De Hoogte nog wel twee keer scoorden dankzij Niels van Delden.

Vijfdeklasser Westerwolde hield lang stand tegen derdeklasser Veendam 1894. Bij de thee stond de 0-0 nog als tussenstand op het scorebord, maar na rust maakten de Veenkolonialen het verschil. Ondanks het feit dat Veendam 1894 nog puntloos onderaan staat in de derde klasse en slechts vier keer hebben gescoord in de competitie, gaat het in de beker beter. Dankzij doelpunten van Marc van der Laan en Dion Berisha bekert Veendam 1894 een ronde verder.

Op het eigen Jonne Hindriks sportpark heeft Wedde voor een geweldige verrassing gezorgd door SC Stadskanaal uit de beker te kieperen. Jasper Reininga zette Wedde op voorsprong, maar Stadskanaal kwam langszij dankzij goaltjesdief Tristan Rotman. Wedde liep in de tweede helft uit naar 3-1 door doelpunten van Jelmar Starke en de uitstekende spits Ezra Abbas.

VLAGTWEDDE -Westerwolde Veendam 1894