Bestuur MFC Noordbroek legt functie neer

DWG_DWGS-p03_NIEUW.pdf - Adobe Acrobat Pro

NOORDBROEK – Het voltallige bestuur onder leiding van voorzitter Marc Hesp (foto) van de Stichting MFC Noordbroek en Zuidbroek heeft vanmorgen besloten hun functies neer te leggen. De reden hiervoor is het niet nakomen van afspraken door de gemeente Menterwolde. De officiële opening die voor 22 oktober stond gepland gaat dan ook niet door.

In een brief aan de gemeente meldt het bestuur dat een aantal zaken die noodzakelijk zijn voor de ingebruikname, vijf dagen voor de opening niet in orde en of niet duidelijk zijn. Hierbij valt te denken aan zaken als verzekering, technische staat, brandveiligheid, ontruimingsinstallatie en -instructie en elektrotechnische inspectie.

Bovendien is er nog geen zicht op de officiële overdracht van het gebouw aan de stichting. Ook de noodzakelijke vergunningen en subsidie om het gebouw te exploiteren zijn nog niet geregeld door de gemeente. Meermalen is aangegeven dat deze zaken geen uitstel konden dulden. Het bestuur is verbaasd over een gebrek aan professionele leiding in het proces.

Gezien het bovenstaande kan en wil het bestuur geen verantwoordelijkheid dragen voor het beheer en de exploitatie van MFC Noordbroek. Het bestuur betreurt ten zeerste dat het dorp nog langer op de opening moet wachten. Met name vrijwilligers en ambtenaren in de uitvoerende dienst van de gemeente hebben keihard gewerkt om alles op tijd rond te krijgen.

DWG_DWGS-p03_NIEUW.pdf - Adobe Acrobat Pro