Eerste Vorstelijk Diner staat voor de deur

WESTERLEE – Landgoed Westerlee is op donderdag 6 november gastheer voor het eerste Vorstelijk Diner. In het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden organiseert het landgoed het hele jaar een soortgelijk diner met verschillende thema’s. Tijdens het eerste diner is het thema Koning Willem I.
Landgoed Westerlee is er trots op dat dit gebeuren wordt georganiseerd. Er wordt een heerlijke viergangen diner georganiseerd op basis van een menu uit de tijd van Koninigs Willem I. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van streekproducten, zoals Soester Knollen van de Kloosterboerderij in Sellingen, die vroeger ook werden geleverd aan Paleis Soestdijk. “Er komt veel traditie aan bod bij deze diners”, aldus woordvoerder Bert Blaauw. “We hebben toestemming van het nationaal comité om het hele jaar door dergelijke diners te organiseren.”
Het museum Slag bij Heiligerlee is een van de goede doelen die wel vaart bij het Vorstelijk Tafelen. Niet alleen donderdag 6 november is een datum in de serie diners, later dit jaar volgen er meer van dergelijke diners.

WESTERLEE - Vorstelijk Tafelen Oldambt