Eigen voetbalveld voor Hans Hateboer!

BEERTA – Terug naar de plek waar het allemaal begon. Het voetbalveld van OBS De Uilenburcht heet vanaf afgelopen vrijdag het Hans Hateboerveld. De rechtsback van FC Groningen én oud-leerling van de school opende zijn eigen veldje en mocht daarom aantreden tegen oud-klasgenoten. Een beton gegoten handtekening van Hateboer vormt de middenstip.
Niet alleen de rechtsback van de FC kan een aardig balletje trappen, ook zijn broers Thijs en Koen Hateboer doen het op amateurniveau niet slecht. De twee zetten zich in om eersteklasser Nieuw Buinen in de vaart der volkeren te doen opstoten.

Hans Hateboer, basisspeler bij FC Groningen, opende vrijdagmiddag het schoolvoetbalveldje bij OBS de Uilenburcht in Beerta. Na afloop deelde hij handtekeningen en kaartjes uit aan de fans