Nermin Cosovic wil iets blijvends neerzetten

VEENDAM – Ruim twee jaar geleden begon gymdocent Nermin Cosovic met het creëren van een topsportklimaat op het Winkler Prins in Veendam. Met vallen en opstaan, aangezien een dergelijke cultuur moet groeien. Cosovic, volleybalman bij uitstek, hoopt dat er in de toekomst weer topvolleyballers uit de Veenkoloniën voortkomen. Maar ook de overige sporten krijgen van hem alle ruimte.
Talenten trainen op het Winkler Prins nu vijf dagen per week. In elk geval krijgen de volleyballers die ruimte van Cosovic, die naast de ingeroosterde lesuren ook nog een aantal dagen vrijwillig vrijmaakt om de tieners op volleybalgebied beter te maken. “Ik wil proberen de huidige generatie op het gebied van sport wat bij te brengen”, legt hij uit. “Dit is de eerste generatie in deze regio die zo vaak traint, hopelijk staat er over een jaar of vijf een nieuwe generatie dat op een hoog niveau acteert. Op het gebied van volleybal is het algemene niveau laag in deze regio.”
Cosovic weet waarover hij praat. De bevlogen volleybalcoach had in het verleden toppers als Madelein Meppelink, Laura Dijkema en Alexander Brouwer onder zijn hoede. Volleybaltoppers die allen de nationale top haalden. Cosovic denkt dat dit in de Veenkoloniën ook weer kan worden bewerkstelligd, maar daar is volgens hem wel veel inzet en passie voor nodig. “Wanneer deze jongens en meisjes elke dag trainen worden ze beter in hun sport en zul je zien dat er een aantal over een paar jaar mooie resultaten kunnen bereiken.”