EDR-Spreekdag voor grens- pendelaars

BAD NIEUWESCHANS -  Grenspendelaars en hun werkgevers kunnen op woensdag 12 november a.s. terecht bij de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans voor informatie op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekering. Dan zijn medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en de Deutsche Rentenversicherung (DRV) aanwezig in het kantoor van de EDR.
Belangstellenden kunnen bij de EDR een afspraak maken via het telefoonnummer 0597-521818. De EDR organiseert ze in het kader van het INTERREG-project “Mobiliteit”. Op de website van de EDR (www.edr.eu onder ‘Agenda’) kunnen belangstellenden lezen wanneer de eerstvolgende grenspendelaarspreekdag zal plaatsvinden.Voor algemene voorlichting over belasting en sociale verzekering evenals advies op het gebied van werken en wonen in het buurland kan altijd een afspraak worden gemaakt met Hinrich Kuper, verantwoordelijk voor het INTERREG-project “Mobiliteit” van de EDR.Het project “Mobiliteit” wordt in het kader van het INTERREG IV A-programma “Deutschland-Nederland” ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Cofinanciers zijn de deelstaat Niedersachsen, de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.