Herontwikkeling Kerkstraat West van start

VEENDAM – De herontwikkeling van het gebied Kerkstraat-West gaat van start. Een eerste stap is dat het leegstaande appartementencomplex aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam zeer binnenkort wordt gesloopt. Daarmee wordt er een begin gemaakt met het plan waar jarenlang in de raad over is gesproken. De herontwikkeling van het gebied was afgelopen voorjaar voldoende voer voor discussie in de verkiezingsdebatten. De planvorming voor de ontwikkeling in het gebied Kerkstraat West is in 2008 begonnen en in 2012  vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens is een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en projectontwikkelaars gesloten. De supermarkten Poiesz en een discount supermarkt worden de nieuwe trekkers in het gebied. Wethouder Henk Jan Schmaal van ruimtelijke ordening en economische zaken is blij dat er nu wat gebeurt. “We hebben de afgelopen jaren veel overleg gehad met de projectontwikkelaars en ondernemers om een goede invulling te geven aan het plan Herinrichting Centrum Veendam.  Een traject dat niet gemakkelijk is geweest, zeker niet voor de ontwikkelaars. Dat we nu van start kunnen gaan verdient respect. We kunnen met zijn allen een goede stap voorwaarts zetten en dat is hard nodig!”