Myrthe Kruize voorleeskampioen op OBS Beukenlaan

WINSCHOTEN – Ook dit jaar doet OBS Beukenlaan in Winschoten weer mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.
Eind oktober werden er voorrondes gehouden in de groepen 7 en 8. De acht beste lezers gingen vorige week de strijd met elkaar aan in de schoolronde.
De kandidaten waren: Jesper Koning, Emma van Dijk, Joël Puister, Myrthe Kruize, Teun Sinot, Nadine Plat, Rob Vegt en Ellis Buwalda. Er werd onder andere gelezen uit boeken van Roald Dahl, Ruben Prins, Fred Diks en Robert Muchamore.
Na een spannende wedstrijd, waarin alle deelnemers er alles aan deden om de toehoorders, en vooral de juryleden, te boeien met hun fragment, werd de uitslag bekend gemaakt. Myrthe Kruize, uit groep 7, is dit jaar de welverdiende Voorleeskampioen van OBS Beukenlaan.
Zij las prachtig voor uit Fantasia V van Geronimo Stilton.
Myrthe (op de foto te zien op de voorleesstoel) kreeg een mooie oorkonde en zal binnenkort ook de bijbehorende medaille ontvangen. Die zal ze dragen tijdens de regionale voorronde begin volgend jaar.

WINSCHOTEN - OBS Beukenlaan