Ubbo Emmius op bezoek bij Drents Museum

ASSEN/VEENDAM – De derde klassen van Ubbo Emmius Veendam hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan het Drents Museum, dit als onderdeel van het vak CKV. De leerlingen kregen twee rondleidingen, één over het kijken naar kunst onder het motto Mooi of Lelijk, immers kunstkijken is een vak op zich. De tweede rondleiding werd verzorgd door de afdeling archeologie en ging langs indrukwekkende mammoetbotten, unieke Neanderthalervondsten, voorwerpen uit hunebedden en grafheuvels, de oudste boot ter wereld en natuurlijk de veenlijken, waaronder het meisje van Yde.
Aan het eind van de rondleidingen was er nog tijd om het Poppenhuis te bezoeken, daar wordt het Drenthe van de 18de eeuw verbeeld; een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. In het Poppenhuis komt het verleden echt tot leven. De leerlingen hebben genoten van het bezoek aan het museum.

VEENDAM - Ubbo Emmius Drents Museum