VCP Oldambt stelt vragen over verbouw LTS

WINSCHOTEN – De fractie van VCP Oldambt heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de bouw van de oude LTS. Die bouw is nog steeds niet begonnen, nadat het raadsbesluit bijna twee jaar geleden is genomen. Sindsdien staat de voormalige LTS volgens de communisten te verpauperen en wordt de aanblik steeds triester. De fractie wil opheldering over het feit wanneer de bouw nu wel gaat beginnen.
Projectontwikkelaar Vastgoud kreeg in december 2012 de gunning van de raad voor het project, nadat zorggroep Oosterlengte had aangegeven plannen had met het pand. Dat betekende dat het burgerinitiatief VOAS, onder leiding van Gerrit Blaauw, geen kans van slagen had. Dat initiatief kreeg de steun van de VCP, maar de overige leden van de raad vonden de financiële onderbouwing van de VOAS te summier.