Jubileumconcert tevens afscheid voor Lovende Stemmen

SELLINGEN – Het geeft de leden van Lovende Stemmen een dubbel gevoel. Dit jaar viert het gemengd koor weliswaar haar vijftigjarig jubileum, het jubileumconcert is tegelijkertijd het einde van het koor uit Sellingen. Belangrijkste reden: de vergrijzing. De leden worden steeds ouder en jonge aanwas is er bijna niet meer. Hein Wouters vindt het jammer, maar is ook realistisch.
“We hebben in goed overleg besloten om per 1 januari te stoppen”, vertelt Wouters. “Een aantal van de leden zijn toch ‘kreukelaartjes’ geworden. Onze dirigent Henk de Muinck wil toch een bepaalde kwaliteit in het koor. Doordat de jaren gaan tellen kunnen een aantal leden het soms niet meer bijbenen. Dan is het beter om nu de eer aan jezelf te houden en niet te wachten tot je niet meer verder kunt als koor.”
Wouters is zelf relatief kort betrokken bij het koor. Sinds een aantal jaren is hij lid. Dirigent De Muinck zit al ruim veertig jaar ‘op de bok’ als dirigent, naar ieders volle tevredenheid. Zondag 30 november wordt er afscheid genomen met een concert. De leden zijn momenteel druk aan het repeteren op verschillende klassieke werken in de Nederlandse, Duitse en Grieks/Latijnse taal. “We treden maximaal een uur op”, vervolgt Wouters. “We zingen bijvoorbeeld een lied als ‘Nun danket alle Gott” en tussendoor vertelt onze dirigent aan het publiek over de liederen die we zullen zingen.”
De Muinck is er middels zijn muzikale netwerk in geslaagd om een gevarieerd concert aan te bieden. Zo zingt de getalenteerde soliste Meike Wijma uit Hoogezand en spelen er een organist, drie violisten en een cellist mee. Daarnaast zijn er ook twee dwarsfluitspelers. Het concert in de NH kerk in Sellingen begint op 30 november om 15.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. De entree is gratis. “En na het concert kunnen de bezoekers een hapje en een drankje krijgen in de Sprankel.”

SELLINGEN - Lovende Stemmen