Piet’s Big City Week 48

Bij de presentatie van het boek ‘De wegen van Valentina’, dat ik aan elkaar mag praten, zijn zo’n 150 mensen verzameld in Forum Images aan het Hereplein. Het presenteren van het boek van Gerrit Brand wordt gelardeerd met een korte film van Michelangelo Antonioni, de man waar Brand zich door liet inspireren bij het schrijven van zijn derde roman. In de volle zaal ontwaar ik ondermeer Berend Ziengs, telg uit een beroemde schoenenfamilie en sinds een jaar gevestigd met De Schoenenfabriek aan het A Kerkhof in Stad. En laat die zaak nou ook nog dealer zijn van het beroemde Engelse merk Jeffery-West met de mooiste puntschoen en puntlaars van Europa. Van Wilfred Genee kreeg ik voor mijn 65-ste verjaardag een paar schoenen van dit merk. Wilfred draagt ze namelijk ook en langs mijn neus weg had ik eens tegen hem gezegd dat ik zijn schoenen zo mooi vond. Dit had hij onthouden en gelukkig ook maat 42. Dus toen ik op de pensioendag thuis kwam, lag er een briefje van TNT post in de bus met de mededeling dat er een pakketje op het postkantoor in Lewenborg voor me lag. Van verre riep de lokettiste mij al toe dat het pakje was aangekomen en dat er volgens haar schoenen in zaten. Blijft amusant zo’n wijkpostkantoor. Wat ik had gehoopt bleek waar. Jeffery-West en ook nog de goede! Geniet er van zei Wilfred toen ik hem verheugd opbelde. Past precies bij jou. Je bent immers nooit te oud voor West. Het was in het begin wel even wennen met die schoenen. De hakken zijn veel hoger dan normaal en de punt is extreem lang. Ik vreesde voor enkels en knieën, maar nu ben ik er aan gewend. Wat het ook heel bijzonder maakt is het ijzertje precies onder de punt dat bij elke stap op de tegels hoorbaar is. Op mijn afscheidsavond van RTV Noord kreeg ik van de collega’s ook een paar schoenen. Bij het uitpakken zag ik al aan de doos dat het  Jeffery-West  waren. Laag model,  wel met punt en een prachtige glanzende kleur. En van Berend Ziengs kreeg ik van hetzelfde merk een paar supermoderne laarzen inclusief riem en een paar rode sokken van Falke. Hier moest ik aan denken toen ik hem in de zaal zag zitten. Na afloop was er nog tijd om gesigneerde boeken te kopen en om te netwerken. Ik zag Liesbeth Poortman, de beste letsel advocate van stad en ommeland en columnist van de glossy STAD, en advocaat Mr. Pieter Tuinman uit Leeuwarden, die het eerste exemplaar in ontvangst had mogen nemen. Wim Entzinger, advocaat, oud-voorzitter van FC Groningen en drummer bij de bluesband Hans van Lier & the Sidekicks, was er ook, net als Mariska Smit, manager van Hotel Prinsenhof, dat recent nog werd uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland. Het was al met al een geslaagde avond.