Succesvolle ‘Witte Voetjes-actie’ in Ter Apel

TER APEL – Medewerkers van woningcorporatie Acantus, de buurtagent én burgemeester Leontien Kompier (Vlagtwedde) hebben tientallen inwoners van Ter Apel met een verrassingsbezoek verblijd. Doel van de samenwerking tussen de drie partijen was om te controleren hoe veilig de inwoners van Ter Apel eigenlijk leven. Sluiten de Ter Apelers hun deuren goed af? Zijn autodeuren afgesloten, is het lastig voor inbrekers om binnen te komen? Op die punten werden woningen, schuttingdeuren en autodeuren gecontroleerd. Volgens Kompier was het een succesvolle actie, waarbij vele Ter Apelers hun eigendommen keurig hadden afgesloten. In woningen of auto’s die niet goed waren afgesloten was een ‘wit voetje’ achtergelaten. Kompier toonde zich blij verrast, zo gaf ze na afloop te kennen.

Witte voetjes actie in een aantal wijken in Ter Apel woensdagavond 19 november. Burgemeester Kompier liep ook mee