Kerstactie Westerschool voor Voedselbank

WILDERVANK – Na het succes van vorig jaar zet de ODAB Westerschool in Wildervank zich wederom in voor de Voedselbank in Veendam en Menterwolde. De actie, gesponsord door Wieringa’s Knappertjes met eigen producten en lege dozen, zal naar verwachting wederom tientallen volle dozen houdbare voedsel ophalen. Namens de Ouderraad hoop Harnold Scheepstra opnieuw op een succesvolle actie.

“Dit is het tweede jaar dat we deze actie doen”, vertelt Scheepstra. “Vorig jaar is het erg goed verlopen, we hebben in een paar dagen tijd veel voedsel binnen gekregen. Het is nog steeds erg nodig, vandaar dat we besloten hebben de actie te herhalen. Ook in Veendam en Menterwolde is het heel erg belangrijk. Er is eigenlijk een voedseltekort dat door dit soort acties wordt gedekt. Helemaal in de decemberperiode heeft de voedselbank veel voedsel nodig.” Ouders kunnen de pakweg 350 leerlingen van de school houdbaar voedsel meegeven en ook buurtgenoten in Wildervank zullen zich naar verwachting opnieuw inzetten voor de Voedselbank door eveneens voedsel aan te leveren. “We zamelen houdbare producten in, zoals hagelslag, slagroom, pindakaas, rijst en dat soort voedsel. We hebben namelijk geen koeling, dus het is niet mogelijk om melkproducten en ander voedsel dat gekoeld moet worden in te zamelen.” De Ouderraad van de ODAB Westerschool probeert via Facebook en de nieuwsbrief aandacht te vragen voor de actie. Ook in de school zelf worden leerlingen goed voorgelicht over de voedselbank en de inzet die deze instelling pleegt voor de minima in de maatschappij. “In de lessen krijgen ze van de leerkrachten voorlichting waarom de voedselbank bestaat. Wij als Ouderraad staan daar volledig achter en in samenwerking met de directie van de school is besloten deze actie te starten.”

De actie vindt dan ook plaats tussen maandag 8 december en donderdag 11 december. De artikelen kunnen door de leerlingen worden ingeleverd in de gemeenschapsruimte van de school en de omwonenden kunnen de artikelen zowel inleveren op het hoofdgebouw aan de Groen van Prinstererlaan 24 als aan de Torenstraat 86. Op maandag, dinsdag en donderdag kan dit tussen 8.15 en 8.30 uur, tussen 13.00 en 13.15 uur en tussen 15.15 en 15.45 uur. Op woensdag kan het worden ingeleverd tussen 8.15 en 8.30 uur en tussen 11.45 en 12.30 uur. Het wensenlijstje van de Voedselbank Veendam – Menterwolde richt zich zoals gezegd op houdbare producten. Potten groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yogho, slagroom, kerstkoekjes, kerstchocolade, pakken of flessen drinken, chocolademelk, koffiemelk, pinda’s, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, vruchten in blik en rookworsten zijn producten die van harte welkom zijn bij de voedselbank. “We hopen dat we ook dit jaar veel mensen alsnog een leuke Kerst kunnen bezorgen”, laat Scheepstra weten. “Ons doel? We willen in elk geval 50 dozen voedsel verzamelen, dat is ons vorig jaar namelijk ook gelukt.”