Muziek in de klas op CBS Annewieke

SCHEEMDA - blazersklas groep 6 CBS Annewieke

SCHEEMDA – Al enige tijd speelden er bij de muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda gedachten over het realiseren van een plan om op de basisschool kinderen klassikaal muziekles te geven op een koper- blaasinstrument. Na contact met de CBS Annewieke in Scheemda, waar men zeer enthousiast was over onze plannen, werd het financiĆ«le plaatje bij Leader ingeleverd. Dit werd positief beantwoord. Nu nog een docent. Na overleg met de muziekschool Oost Groningen bleek Wim Westerman beschikbaar te zijn.

Zo kon vorige week het project van start gaan met de leerlingen van groep 6 van de CBS Annewieke. De kinderen kregen allemaal een bugel, trompet of cornet ter beschikking waar ze gedurende het schooljaar wekelijks les op krijgen. Na uitleg over het instrument, wat je wel en wat je er (vooral) niet mee moet doen, werden onder leiding van meester Wim, de eerste geluiden geproduceerd. Eerst alleen op het mondstuk, daarna op het instrument.

De kinderen zijn erg enthousiast. Het plan is dat de huidige groep 6 volgend schooljaar in orkestvorm verder gaat, terwijl er weer een nieuwe groep 6 start met de eerste beginselen. Als het allemaal lukt wordt na de vakantie hetzelfde plan ook op een tweede school in Scheemda opgestart.

SCHEEMDA - blazersklas groep 6 CBS Annewieke