Zou Jan Korte zin hebben in het avontuurtje Hoogezand?

Nestor Jan Kloetstra laat prachtige erfenis achter

HOOGEZAND – Een club met potentie, om je vingers bij af te likken. Want alhoewel Hoogezand in de tweede klasse langzaam opstoomt naar de subtop, ligt er een uitstekende basis om als hoofdtrainer op voor te borduren. Wanneer ik TC1 of TC2 op zak had én zin had in een avontuurtje, zou ik het wel weten. Hoogezand is namelijk klaar voor de toekomst.

RTV Noord wijdde onlangs al een reportage aan de D-jeugd van de voetbalvereniging, dat in competitieverband uitkomt tegen clubs als Vitesse en FC Groningen en ‘gewoon’ weet te winnen van FC Emmen D1. Ook andere jeugdteams spelen louter op divisieniveau en dat is een mooie prestatie. Natuurlijk is Hoogezand een grote club, natuurlijk heeft het een redelijk achterland, maar je moet wél de voorwaarden creëren om het allemaal neer te zetten.

Dat gebeurt dus bij Hoogezand. Sterkhouder Sebastiaan Wollinga gaf het onlangs al aan in deze krant, hij ziet ook dat er potentiële toppers zullen doorstromen naar de selectie van de vereniging. Het vlaggenschip is momenteel jong, wisselvallig, maar pakt de laatste weken veel punten en heeft de onderste regionen achter zich gelaten. Wollinga vertelde eveneens dat hij eigenlijk niet kan wachten op de doorstroming, omdat dit de club nog meer toekomst mogelijkheden geeft.

Het vertrek van Jan Kloetstra én de vacature die Hoogezand heeft uitgeschreven op haar website moet alle alarmbellen bij ambitieuze trainers in de regio doen laten rinkelen. Want er ligt een fundament bij de club om je vingers bij af te likken. Natuurlijk zal er wel wat voor verbetering vatbaar zijn, maar wanneer je levensader als club zó goed is georganiseerd, kan het niet anders of je plukt daar als trainer op termijn de vruchten van. Collega Angelo Indri, tevens speler van Hoogezand 3, vertelde me onlangs al dat er in de A1 een paar baltovenaars lopen die voor iedere club in de regio een versterking zijn.

Hopelijk stelt Hoogezand dan ook een echte ‘peoplemanager’ aan, die spelers tevens beter maakt. Dat zou de grote potentie van de vereniging nóg meer kleur geven. Want wanneer Hoogezand op termijn de stap omhoog weet te maken kan het uitgroeien tot de vaandeldrager van voetballend Oost Groningen. Veel clubs verblijven al in de marge, het zou mooi zijn dat er een aantal verenigingen hun kop boven het maaiveld durven uit te steken. Andere clubs zullen ongetwijfeld jaloers zijn en hun vraagtekens zetten bij de groei van de club, maar dat is allemaal onderdeel van het spel. Hoogezand, laat je niet gek maken en stel gewoon een kanjer aan. In dat kader is het uitzetten van een vacature niet zo’n slecht idee. Wie weet welke verrassing zin heeft in het avontuurtje Hoogezand. Veendammer Jan Korte vindt Go Ahead Kampen eigenlijk te ver, misschien heeft hij wel zin in Hoogezand? De vraag is of het financieel haalbaar is, de regio Oost staat namelijk bekend om haar niet geringe vergoedingen aan spelers en trainers. Maar als ik voorzitter Otto Barkhuis was zou ik er een telefoontje aan wagen. Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt.

Martijn Folkers