Draagvlakonderzoek naar windpark Drentse Monden

GIETEN/STADSKANAAL – Op initiatief van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Stadskanaal is er door een onafhankelijk bureau een draagvlakonderzoek gedaan naar de eventuele komst van het windpark in de Drentse Monden. De gemeenten willen weten of er überhaupt draagvlak is bij de bevolking voor de komst van de windturbines.

De gemeenten zijn niet tegen het gebruik van alternatieve energiebronnen, maar willen weten of de bevolking wel achter de plannen van het Rijk staan. De provincie Drenthe heeft de huidige locaties aangewezen als zoeklocaties om de turbines te plaatsen. “Drenthe heeft zich neergelegd bij de plannen van het Rijk”, laat Gelling weten. “Alleen, de plannen voor het windpark worden vanuit het ministerie eenzijdig belicht. We zijn niet tegen windenergie, maar er zijn ook meerdere manier om duurzame energie in te zetten. Kijk naar het beoogde park met zonnecollectoren bij Leek.”

Vandaag (dinsdag) wordt er dan ook een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door een extern bureau, gepresenteerd dat laat zien hoeveel draagvlak er bij de bevolking is voor de komst van het windpark.