Zaterdagclubs in de malaise; Veendam 1894 krabbelt op

Amateurvoetbal: MOVV - ASVB

REGIO – Het wordt met de week minder met diverse zaterdagclubs. Enkel SJS houdt de eer hoog en Westerlee klimt op uit het dal. De overige clubs verliezen week in week uit van modale tegenstanders. Op de zondag verloor WVV nipt en wonnen zowel Hoogezand als Noordster hun wedstrijden. Veendam 1894 won voor de tweede keer op rij en lijkt wat op te krabbelen.

Want op de zaterdag kreeg SC Scheemda opnieuw fors op de broek. Thuis tegen Glimmen werd het 5-0 voor de gasten en daarmee lijkt degradatie onafwendbaar. Ook Onstwedder Boys mag zich zorgen gaan maken, want er werd opnieuw verloren en dik ook. De Weide was met 7-0 te sterk. SJS won wel, voor de derde keer op rij alweer. Thuis werd Vitesse’63 met 5-3 opzij gezet. De doelpunten werden gemaakt door Johan van Klinken, Jan Springer, Kay Rijkens (2x) en Ronald Zuidema. Een treetje lager won Westerlee met liefst 4-0 van GEO en daarmee hebben de Koeperlaanders de aansluiting met de andere ploegen weer gevonden.

Een dag later was Joure met het minimale verschil te sterk voor WVV. In Winschoten maakte oud-Veendammer Björn Schilder de enige treffer. Door de nederlaag moet WVV oppassen niet te ver af te zakken. In de tweede klasse was Sebastiaan Wollinga opnieuw de gevierde man bij Hoogezand. Dankzij zijn twee doelpunten won het rood en zwart van nestor Jan Kloetstra met 2-1 bij Peize. Ook Noordster pakte de winst bij het Helpman van Harrie Zwiers. Met twee puntgave treffers droeg Mark Wever bij aan de 3-1 winst op de Esserberg.

In de derde klasse heeft Veendam 1894 het te pakken. Op bezoek bij Siddeburen won het met 2-0 door goals van Kenny Slagter en Arnoud Bentum. Concurrent Zuidlaarderveen kwam niet verder dan 1-1 tegen HSC. Voor de Hoogezandsters scoorde Mark Kuipers. in de andere derde klasse mocht Musselkanaal thuis aantreden tegen Twedo. Trainer Wilbert Arends nam zijn speler Mark Bos na afloop bijna op de schouders, want Bos maakte er drie tegen de bezoekers uit het tweelingdorp. Aan de Parklaan werd het 3-2 voor de Groenwitter.

Wellicht dat Musselkanaal volgend jaar uitkomt tegen MOVV en ASVB, want deze beide ploegen gaan aan kop in de vierde klasse c. In Midwolda wonnen de Witte Muizen deze topper met 4-2. MOVV had weinig in te brengen want ASVB liep uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong dankzij treffers van David Gort, Remzi Baskocak, Jasper Huls en de Belg Michael Sypre. Pas in het tweede bedrijf kwam MOVV terug tot 4-2 door twee doelpunten van goalgetter Danny Blaauw.

Amateurvoetbal: MOVV - ASVB