Dollard College stimuleert talentvolle leerlingen

WINSCHOTEN – Sinds oktober is een groep leerlingen uit 3vwo van de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College, druk bezig met het realiseren van een game.  Dit doen ze niet tijdens de gewone lessen maar  tijdens extra modules die de vestiging aan talentvolle leerlingen aanbiedt. De school wil talenten van leerlingen  ontwikkelen en meer onderwijs op maat aanbieden. Er worden nog modules Spaans,  theatersport en 3D-printen/lasersnijden aangeboden.
Deze manier van onderwijs geeft de leerlingen  ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Elke vrijdagmiddag , naast de gewone lessen,  verdiepen de leerlingen zich in het maken van game-storyboards en design. Naast het realiseren van een game kunnen leerlingen het programmeer-vak onder de knie proberen te krijgen. Hierbij gaat het om talen als JAVA en Visual Basic. Ook worden niet werkende computers onder handen genomen, met af en toe een werkende computer als resultaat. De leerlingen zijn erg enthousiast over deze manier van leren en werken, er is van alles mogelijk en er zijn geen grenzen.

WINSCHOTEN - Dollard College Stikkerlaan