Gedenkteken voor verdwenen boerderijen

MIDWOLDA/OOSTWOLD – In opdracht van Dorpsbelangen Midwolda en Oostwold en de gemeente Oldambt maakten beeldend kunstenaar Luc Leenknegt en architect Haiko Meijer (Onix) gezamenlijk een schetsontwerp voor de inrichting van het gebied bij de sluis op de grens van Midwolda en Oostwold. De opdracht was om een verblijfplaats te ontwerpen met de historische context als uitgangspunt.
Het resultaat is ‘Gebinteergebegint’, een gedenkteken van oude gebinten, voor de verdwenen boerderijen van het Oldambt. Met daaromheen zitelementen gemaakt van de zwerfkeien die zijn opgegraven tijdens graafwerkzaamheden voor De Blauwe Passage.
Binnenkort worden de eerste stappen gezet richting het realiseren van het ontwerp.  En worden, onder begeleiding van Haiko Meijer en Luc Leenknegt, de zwerfkeien op de juiste plaats bij de sluis neergelegd.
Het gedenkteken wordt gemaakt van oude gebinten uit boerderijen of schuren die in het Oldambt staan of stonden. Wij zijn op zoek naar die gebinten! Tips kunnen doorgegeven worden aan Benthe van Aalst, telnummer: 06-30661520 / benthevanaalst@yahoo.com.
‘Gebinteergebegint’ is ontstaan vanuit het erfgoedproject ‘Bekend maakt Bemind’ van Dorpsbelangen Midwolda/Oostwold en Onderzoeksbureau Elles Bulder.
De wens was om het project af te ronden met een markering die zowel Oostwold als Midwolda vertegenwoordigt. Daarom is er gekozen voor deze locatie bij de sluis op de grens van de twee dorpen.