‘Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde ook in gasakkoord’

GRONINGEN – Op initiatief van de ChristenUnie spraken Provinciale Staten van Groningen zich woensdag uit voor een uitbreiding van het gaswinningsakkoord. Volgens hen moeten ook de gemeenten Groningen, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde onderdeel worden van het akkoord.
In het akkoord dat de NAM, het ministerie, de provincie en negen gemeenten in januari sloten, staan onder andere maatregelen voor het herstel van schade en de versteviging van huizen. De partijen vinden dat het akkoord moet worden uitgebreid omdat het gebied dat door aardbevingen wordt getroffen ook steeds groter wordt. Zo maken de gemeenten Groningen, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde nu geen deel uit van het akkoord terwijl het aantal krachtige bevingen daar wel toeneemt. Provinciale Staten hebben het provinciebestuur opgeroepen zich hier voor sterk te maken in de onderhandelingen met het ministerie.