Jongeren gaan 24 uur auto’s wassen voor Serious Request!

WINSCHOTEN – De actie Serious Request kan normaliter op de steun rekenen van talloze initiatieven uit heel Nederland en ook in Oost Groningen zit men niet stil. Lars Derksen en Rutger Korte gaan namelijk op 22 en 23 december 24 lang auto’s wassen. Doel: ruim 1500 euro ophalen voor het goede doel. De jongeren hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken.
“Hoe we op het idee gekomen zijn? Nou, we wassen wel vaker auto’s op zaterdagen en het leek ons leuk om iets voor het goede doel te doen”, vertelt Rutger Korte. “Toen bedachten we dat Serious Request wel een goed doel zijn om ons voor in te zetten en dan is één en één snel twee.” Om de publiciteit te trekken wilden ze iets speciaals doen, vandaar dat ze gekozen hebben voor 24 uur auto’s wassen voor het goede doel. “Het is niet zo dat we het even zo willen doen, we willen het gelijk grootschalig aanpakken. Daarom hebben we gekozen voor dit. We denken dat we met een mannetje of zes zijn, allemaal vrienden van elkaar. Erg gezellig.” Niet alleen gezellig, de groep zal zich van haar beste kant laten zien. Op maandag 22 december wordt er om negen uur ’s ochtends begonnen met auto’s wassen. Een dag later om negen uur ’s ochtends leggen ze de sponsen neer. “We zijn zelf 24 uur wakker, ik snap best dat anderen dat niet doen. Niet alleen auto’s zijn welkom, mensen mogen ook langskomen om ons aan te moedigen. We zorgen voor ‘koek en zopie’ en er is een terrasverwarmer. Uiteraard staat de muziek de hele dag op 3FM.” Derksen en Korte denken dat ze in elk geval het streefbedrag van 1500 euro gaan halen. “We vragen 25 euro per auto en we hebben al een aantal mensen die willen doneren. We gaan in elk geval de goede kant op en ik denk dan ook dat we dat bedrag gaan halen. We hebben er in elk geval zin in, als het weer maar goed is.” Aan de J.P. Riedelstraat 13 t/m 17 in Winschoten gaat het gebeuren. De twee mogen gebruik maken van een garagebox van de vader van Rutger Korte en ook de eigenaren van de omliggende boxen hebben hun medewerking toegezegd. Kortom, Winschoten zet alles op alles voor Serious Request. En als het 24 uur auto’s wassen is afgelopen? “Dan gaan we naar Haarlem? Met de trein, dan kunnen we onderweg ook nog even slapen”, lacht Korte. Meer info over de actie: mail dan naar info@craftwash.nl.

WINSCHOTEN - Lars Derksen en Rutger Korte