Mussel neemt afscheid van buurtsuper

MUSSEL – Eerder dan gepland namen supermarkteigenaren Reinhard en Christa Folkers afscheid van Mussel als supermarkteigenaren. Het paar stopt met de formule Attent Folkers, waardoor het dorp is verstoken van een plek waar inwoners hun boodschappen kunnen kopen. De reden: een gebrek aan klandizie uit het dorp. Datzelfde dorp bedankte de familie nog wel voor hun inzet. Via WhatsApp en Facebook werd er een actie gestart om de familie zoveel mogelijk bloemen te overhandigen voor bewezen diensten. Dat gebeurde afgelopen zaterdag rond de klok van half vijf ’s middags, toen verschillende klanten er hun laatste boodschappen deden.
Met het stoppen van Attent Folkers verliest het dorp na decennia lang een buurtsuper te hebben gehad een belangrijke voorziening. Waar voorgangers als Bert Stuut, Allard Vogelzang en Sebastiaan en Christella Scholte erin slaagden om een kleine afzetmarkt te creeëren, zat het de familie niet mee. De aanhoudende recessie zorgde ervoor dat vele inwoners van Mussel hun boodschappen buiten het dorp haalden bij goedkopere formules. Nu moet het dorp het zonder haar voorziening doen. Dat heeft zeker niet aan de inzet van Reinhard en Christa Folkers gelegen, want met hun tomeloze inzet heeft het dorp de laatste jaren een mooie voorziening om de hoek gehad.

Afscheid supermarkt Attent Mussel