Tweede editie Tafelhuis zorgt voor nog meer reuring!

WINSCHOTEN – Na het succes van vorig jaar heeft Ronde Tafel 41 in Winschoten opnieuw besloten door te gaan met het Tafelhuis. In nauwe samenwerking met de lokale stations Radio Westerwolde, RTV Logo en Havenstad FM wordt er van donderdag 18 tot maandag 22 december continu geld ingezameld voor het goede doel. Dat geld komt dit jaar toe aan Stichting Jarige Job, daar waar de voedselbanken in de regio vorig jaar al ruim 20.000 euro mochten verwelkomen.
Wat dit inhoudt? Nou, de DJ’s Richard Pathuis, Mitchell Weijermars en Marco Grimmon zullen het vijf dagen lang zonder eten moeten doen en worden op het Marktplein in Winschoten ‘opgesloten’ in het Tafelhuis. Onder het motto ‘Ieder kind verdient een verjaardag’ zal de opbrengst dit jaar naar Stichting Jarige Job gaan, die kinderen van minima een echte verjaardag wil bezorgen. Namens de PR-commissie van Ronde Tafel 41 in het Oldambt hoopt Mark van Esveld op een herhaling van het succes van vorig jaar. “We hebben voor dit doel gekozen”, begint hij. “Ook omdat er vorig jaar al veel aandacht was voor de Voedselbank. Stichting Jarige Job is wel gelieerd aan dit doel, het trekt veel clientèle die ook zijn aangewezen op de voedselbank. De screening qua inkomen is voor deze gezinnen hetzelfde. Daar willen wij graag iets extra’s voor doen.” RT 41 spant zich sowieso meerdere keren per jaar in voor het goede doel. Zo is er de Oldambtster Nachtrit, waarbij de opbrengst is bedoeld voor Stichting Leergeld en de jaarlijkse Voetbalavond haalt geld op voor Stichting Vakantiekampen. “We kiezen altijd een doel uit wat regionaal van betekenis is”, geeft de horecaondernemer aan. “We willen het opgehaalde geld zoveel mogelijk in de regio besteden. Het mooie aan Stichting Jarige Job is dat ze niet alleen zorgen voor cadeautjes voor kinderen die normaal hun verjaardag niet kunnen vieren, ze zorgen er ook voor dat deze kinderen op school kunnen trakteren, dat er slingers zijn om in huis op te hangen. Nu is het zo dat kinderen zich op hun eigen verjaardag ziekmelden, omdat ze simpelweg niet kunnen trakteren. Te gek voor woorden, daar willen wij graag iets aan doen.” Die inzet wordt dus gepleegd met het Tafelhuis, waar de drie DJ’s Richard Pathuis, Mitchell Weijermars en nieuweling Marco Grimmon vijf dagen ‘op rantsoen’ zijn voor het goede doel. “Richard en Mitchell zijn oude bekenden, Marco Grimmon is een nieuw gezicht”, vervolgt Van Esveld. “Hij volgt Janet van Weeren op. We doen het dit jaar dus met drie mannen. Of het lastig was om een nieuwe DJ te vinden? Niet echt, wat dat betreft is het Tafelhuis dan ook een stuk bekender dan vorig jaar. Ook qua redactie, regie en de techniek zijn er verschillende mensen die erg enthousiast zijn en weer willen meewerken. Erg leuk om te ervaren dat al deze mensen zich zo enthousiast tonen.”
Tafelhuis in Concert
Niet alleen de vrijwilligers en de ondernemers van Ronde Tafel 41, maar ook de horeca op het Marktplein in Winschoten is druk in de weer met het initiatief. Zo wordt er onder leiding van Café Dommering een nieuw aspect aan de actie toegevoegd: Tafelhuis in Concert. Op zaterdag 20 december zullen artiesten als Martin Zemering en bands als Melrose zich in de speciaal daarvoor opgezette tent op het Marktplein het publiek vermaken. “Het gaat inderdaad wat sneller dan vorig jaar”, geeft Van Esveld aan. “Het is nu makkelijker mensen mee te krijgen en we zijn ook blij met het initiatief van Café Dommering.” Kaarten kosten in de voorverkoop tien euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Formido Bouwmarkt Winschoten, Café Dommering zelf en de Cigo Tabakspeciaalzaak in de Torenstraat. Of er verder nog steun is? “Nou, vorig jaar waren er diverse scholen die hun bijdrage spontaan kwamen aanleveren. We hebben de scholen via mail weer geïnformeerd en we wachten af, er zijn wel een aantal die zich enthousiast hebben getoond en meedoen.”Aan grote namen geen gebrek, want de opkomende DJ Felix Pot – hij sloot zich onlangs aan bij het platenlabel van Armin van Buuren – zal zijn gezicht laten zien. Ook zal singer/songwriter Kira Dekker langskomen. Verder zijn er veilingen via www.onlineveilingmeester.nl voor het goede doel. Kortom, de organisatie rondom het Tafelhuis in Winschoten is er helemaal klaar voor. De DJ’s zijn te volgen via Radio Westerwolde, RTV Logo en Havenstad FM. De Oldambtster omroep Logo zendt het gebeuren eveneens op TV uit. Meer informatie: www.hettafelhuis.nl