Tweede Fakkeltocht in Oude Pekela

OUDE  PEKELA – Op 21 december 2013 werd er in Oude Pekela voor het eerst een fakkeltocht georganiseerd. Ook dit jaar is de werkgroep er in geslaagd de tocht weer mede door de medewerking van sponsoren te organiseren. De tocht begint op 20 december aanstaande om 19.00 uur vanaf de Wedderwegkerk.
De tocht komt voort vanuit een verlangen van Agnes Dreves en haar man Bernhard Ploeger. Zij verloren vier jaar geleden hun zeventienjarige dochter Sharona aan een zeldzame hartziekte. Ze dachten na over een unieke manier om hun dochter op de dag voor haar verjaardag, 21 december, op een speciale manier te gedenken en vonden dat dus in de organisatie van deze fakkeltocht. Joyce Borg, zus van Sharona, wil op deze manier de gedachtenis aan haar zus levend houden, om haar zus te eren en de wereld te laten weten wat een kanjer Sharona is geweest.
De fakkeltocht vindt plaats vlak voor de belangrijkste feestdagen van het jaar. Het kerstfeest en Oud- en Nieuwjaarsdag. Dagen waarop gestorven naasten vaak het meest gemist worden. Daarmee komt de werkgroep op het doel van de tocht: “Het gedenken van de eigen overleden geliefden”. Om de tocht voor de meeste mensen mogelijk te maken, zal het een korte route van maximaal een half uur zijn. De route zal door het centrum van Oude Pekela lopen en in ieder geval langs de Molenhof. Start- en eindpunt is de Wedderwegkerk, Hendrik Westersstraat 114 te Oude Pekela. De fakkeltocht wordt gesponsord en is daardoor gratis voor alle deelnemers. Na de fakkeltocht is er de gelegenheid tot een gesprek of kan men onder het genot van een kopje koffie/thee of warme chocolademelk luisteren naar de mooie liederen van Will Stevens. Na de wandeltocht is er gelegenheid tot het geven van een vrije gift. De opbrengst zal voor 100% overgemaakt worden naar een goed doel, gekozen is voor Stichting Semmy. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot pakweg 20.30 uur. Meer info: www.fakkeltochtpekela.nl.