Uitbreiding parkeerschijfzone J.G. Pinksterstraat

VEENDAM – Burgemeester en wethouders van Veendam hebben besloten het gebied waarbinnen een parkeerschijf nodig is, uit te breiden met het parkeerterrein aan de J.G. Pinksterstraat, inclusief de parkeervakken tegenover het parkeerterrein. Ook hier is nu van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-18.00 uur een parkeerschijf nodig om te parkeren. Met een parkeerschijf kan maximaal 2,5 uur geparkeerd worden.
Dit besluit is genomen om te zorgen voor voldoende parkeergelegenheid voor het winkelend publiek nabij de nieuwe supermarkten in de Kerkstraat-west, bij de J.G. Pinksterstraat. De Poiesz heeft inmiddels haar deuren geopend voor het publiek en begin volgend jaar volgt de Lidl.
Sinds maart 2014 is in het centrumgebied van Veendam een parkeerschijf nodig om te parkeren. Met de parkeerschijf kunnen parkeerders 2,5 uur staan in de zogenaamde ‘blauwe zone’. Na het afschaffen van het betaald parkeren in 2011 bleek dat de meest aantrekkelijke parkeerplaatsen in en direct grenzend aan het centrum van Veendam door langparkeerders in gebruik werden genomen. Het gemeentebestuur heeft begin dit jaar daarom besloten een parkeerschijfzone in te stellen op het gedeelte Bocht Oosterdiep tussen de Julianalaan en de Kerkstraat, het Julianapark en het Kerkplein. Dat wordt nu uitgebreid met het parkeerterrein aan de J.G. Pinksterstraat.