Valkema Sport Oudejaarsloop in Blijham

BLIJHAM – Als laatste loop van het Schutrups Loopcircuit 2014 organiseert de atletiekvereniging Aquilo in samenwerking met de voetbalvereniging ASVB op zaterdag 27 december vanuit Blijham de 35e Valkema Sport Oudejaarsloop. Ooit in 1979 opgezet door de boks- en judoclub Amykus uit Winschoten is deze uit Oost Groningen niet meer weg te denken loop uitgegroeid tot één van de grote loopevenementen in de provincie Groningen. Het afgelopen jaar stonden ruim 900 deelnemers aan de start in Blijham. De deelnemers hebben de keuze uit totaal vier afstanden te weten de halve marathon, dit is ook de wedstrijdafstand, 15 km, 10 km en 5 km, en elk afgezien van een aanloop- en finishroute, met een eigen ronde. Tijdens deze jubileumuitgave kan er ook weer worden gelopen met zogenaamde ‘hazen’, dat wil zeggen dat men zich bij de start kan aansluiten bij een groep, die een bepaalde tijd over de halve marathon wil lopen. Inschrijving is mogelijk vanaf 10 uur tot 11.30 uur in de sporthal achter de kantine van de voetbalclub ASVB, terwijl de start en finish plaatsvinden op het parkeerterrein.
Tijdens de loop (vanaf de inschrijving tot de prijsuitreiking) zullen er loten à twee euro worden verkocht en waarvan de opbrengst ten gunste komt van de stichting Make a Wish De trekking van deze verloting, met leuke prijzen, is ’s middags in de sporthal.