Kerstactie Otto Pekel voor Voedselbank opnieuw succes

OUDE PEKELA – Wie kent hem niet, Otto Kerbof uit Oude Pekela? De markante persoonlijkheid is beter bekend als zijn alter ego Otto Pekel en is in die hoedanigheid in te huren voor allerhande klussen en als taxichauffeur. Diezelfde Otto Pekel zet zich al vijf jaar lang rond de feestdagen in voor de Voedselbank in zijn gemeente. Ook nu kunnen de minima rekenen op een extraatje tijdens de Kerstmaaltijd.
Al vijf jaar lang zamelt Otto Kerbof met een aantal kompanen geld en etenswaren in voor de Voedselbank in de gemeente Pekela. “In 2009 raakte ik werkloos en ben ik zelf met Otto Pekel begonnen”, aldus de initiatiefnemer. “Door allerlei soorten klusjes heb ik zelf geen uitkering hoeven aan te vragen en red ik me wel. Veel mensen kunnen dat niet en daarom ben ik hiermee begonnen. Zo doe ik dat al vijf jaar.” De markante inwoner doet dat om de minima in Pekela een leuke Kerstmaaltijd te bezorgen. Aan inzet geen gebrek, want de bekende Pekelder slaagde er vorige week in om de 105 voedselpakketten te voorzien van Kerstrollades, Bak- en braadboter, kerstbroden, pakjes roomboter en literpakken chocolademelk. Ook was hij daarna druk in de weer voor het inzamelen van kerstkoekjes. De 105 gezinnen in Boven-, Nieuwe- en Oude Pekela konden dan ook op deze extra’s rekenen tijdens het uitdelen van de voedselpakketten. “Deze mensen hebben nu met de Kerstdagen ook een extraatje”, legde Pekel uit. “Het zijn gezinnen die weinig te besteden hebben en normaal niet in de mogelijkheid zijn om een rollade te kopen met de kerst. Om hen iets extra’s te bieden, dáár is het mij om te doen!”
Naast het inzamelen van geld voor het doen van deze kerstinkopen zamelden Pekel, zijn vriendin en enkele bekenden op vrijdag 12 en zaterdag 13 december voedsel gaan inzamelen in winkelcentrum De Helling. Niet zonder succes, want er werden liefst twaalf grote boodschappentassen vol voedsel ingezameld voor Voedselbank Pekela. Daarmee hield het niet op, want Otto Pekel en zijn zoon hielpen vorige week ook nog mee met het inpakken van de 105 voedselpakketten. Deze werden een dag later namelijk verstrekt aan de minima in de gemeente.
“De gewone voedselbank verricht ontzettend veel werk, maar kan soms alleen macaroni verstrekken in een voedselpakket en mensen krijgen er dan geen saus bij. Dat wil ik niet, daarom hebben we ook voor bak- en braadboter bij de rollade gezorgd en voor roomboter bij het kerstbrood. Mijn pakket is namelijk compleet.”

Kerstpakkettenactie Otto Pekel